The Break-up Club - Mediation in Amsterdam en omgeving

Neem… je… tijd…

#blog – 15 september 2021

Het leven kan veeleisend zijn. Misschien heb je kinderen, tomeloze ambitie, drukke baan, dito sociale agenda, feestjes en festivals. Ook heeft COVID-19 een stevige invloed gehad. Afleiding die ervoor kan zorgen dat je te weinig de tijd neemt om even stil te staan in een wereld die altijd maar doordraait. Je haast je van verplichting naar verplichting. Grijpt naar een quick fix als het even niet zo loopt zoals je dat zelf had gepland. Het leven is soms minder maakbaar dan gedacht. 

De schok is dan ook groot als jouw relatie, het fundament waarop een groot deel van je leven is gebaseerd niet tegen alles bestand blijkt te zijn. Of je nu zelf de beslissing neemt. Je partner dat doet. Of jullie samen. Als een break-up onvermijdelijk is geworden wil je snel duidelijkheid en afstand. Een begrijpelijke emotionele reflex. Terwijl het, juist nu, zo belangrijk is om hierbij stil te staan en alles in detail te regelen voor nu en de toekomst. 

De wens om de vervelende situatie zo snel mogelijk achter je te laten heeft als bijkomend effect dat belangrijke beslissingen emotioneel worden genomen. Hierdoor worden details en implicaties niet goed ingeschat. Zo hebben de gemaakte keuzes een expliciet effect op de levens van eventueel betrokken kinderen. 

Ook kan het gebeuren dat er belangrijke onderwerpen ‘op de plank blijven liggen’. Het risico bestaat dat de waarom vraag niet aan de orde komt. Dit kan leiden tot onderhuidse irritatie en frustratie. Een voedingsbodem voor weerstand en conflict. 

Daarom is het zo belangrijk om met aandacht voor de situatie, wensen en ideeën van jullie allebei aan de slag te gaan. Alleen op deze manier komen de beste uitgangspunten op tafel en kan je zelfverzekerd aan je eigen toekomst gaan bouwen. 

Meer artikelen